Kontrola piekarników elektrycznych - dobre wiadomości

Inspekcja Handlowa sprawdziła oznakowanie i bezpieczeństwo 15 modeli piekarników elektrycznych, np. wytrzymałość i odporność szklanych elementów drzwiczek na wysoką temperaturę.
3 modele miały niekompletną dokumentację. Przedsiębiorcy podjęli działania naprawcze i uzupełnili braki. Dobra wiadomość! Wszystkie przebadane piekarniki przeszły badania laboratoryjne pozytywnie.
Pobierz raport i wykaz sprawdzonych produktów.

Grafika przedstawia w lewym górnym rogu loga UOKiK i Inspekcji Handlowej, a po prawej zdjęcie osoby wyciągającej ciasto z otwartego piekarnika. Na środku znajduje się tekst: Kontrola piekarników elektrycznych. Sprawdziliśmy 15 modeli. Zakwestionowaliśmy 3 z nich (braki formalne) Przedsiębiorcy dobrowolnie uzupełnili braki

Grafika przedstawia w lewym górnym rogu loga UOKiK i Inspekcji Handlowej, a po prawej zdjęcie osoby uchylającej piekarnik. Na środku znajduje się tekst: Kontrola piekarników elektrycznych. W laboratorium sprawdziliśmy 15 modeli. Zweryfikowaliśmy: Wytrzymałość – czy drzwiczki są odporne na uderzenia. Odporność na szok termiczny – czy szklane elementy drzwi wytrzymają różnicę temperatur. Wszystkie modele przeszły testy pozytywnie.

Grafika przedstawia w lewym górnym rogu loga UOKiK i Inspekcji Handlowej, po prawej zdjęcie osoby trzymającej uchwyt do otwierania piekarnika, a po lewej zdjęcie rogalików. Na środku znajduje się tekst: Znak CE. Szukaj tego znaku na sprzęcie elektrycznym i jego opakowaniu CE. To deklaracja producenta, że produkt jest zgodny z wymaganiami prawnymi i technicznymi.

Aktualizacja: 2022-09-09 11:03